Rusija upozorila NATO: Nadamo se da shvatate ozbiljnost situacije

Rusija se nada da će NATO shvatiti ozbiljnost situacije raspoređivanja nuklearnog oružja u Belorusiji, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

"Nadamo se da NATO funkcioneri adekvatno ocenjuju ozbiljnost situacije, a najvažnije je da adekvatno ocenjuju oni političari i lideri vodećih NATO zemalja koji pretenduju na rukovođenje svetom po onim kanonima i stavovima koje su sami za sebe formulisali“, rekao je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

"Vidimo da naši ozbiljni signali i naše akcije ‘klize po površini’ u tim zemljama. Oni čak ne ostavljaju ni neke spoljne tragove na navedene grupe, tako da se morate suočiti sa promenljivom stvarnošću“, dodao je on.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije je naveo da izjava predsednika Rusije "predstavlja kompleks događaja koji su se sprovodili, sprovode i koji će se i u budućnosti sprovoditi“.

"Zanemarivanje svega ovoga je manifestacija fundamentalne i duboke neodgovornosti političara koji su na vlasti, u celini i zapadnih elita pred svojim zemljama, pred svojim narodima, pred međunarodnom bezbednošću“, podvukao je Rjabkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu