Veliki propust? "Zlostavljanje devojčice moglo je da se spreči" VIDEO

Novi detalji jezivog slučaja u kome je otac ćerku godinama zanemarivao i zlostavljao, držeći je u kadi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen/TV Prva
Foto: Printscreen/TV Prva

Osmogodišnja devojčica živela je zapravo sama u stanu, dok je otac povremeno obilazio.

Živela je, kao što je do sada objavljeno u kupatilu, ali zaključana - ključ je bio sa spoljne strane brave. Ceo stan je bio pun smeća. Ministarstvo prosvete potvrdilo je da nije upisana ni u jednu školu.

Sve socijalne službe imaju 15 dana da podnesu izveštaj o zlostavljanoj devojčici, poručio je zaštitinik građana Zoran Pašalić. Advokat Nenad Cvjetićanin kaže da je najveći propust Centra za socijalni rad. Trebalo je da Centar i dalje vrši određene provere u odnosu na to na koji način otac - kao roditelj telj koji vrši roditeljsko pravo to pravo.

Prvi osnovni sud u Beogradu se takođe oglasio povodom jezivog slučaja devojčice koju je otac držao zarobljnu u stanu na Mirijevu. U saopštenju za javnost navodi se da presudom iz 2018. godine dete nije povereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.

Odluka suda doneta je na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” Uroš Pašajlić je ocenjen kao adekvatan roditelj koji može da se u svakom smislu stara o svom detetu.

"Kako može da neko bude procenjen kao podoban, a da nakon već godinu dve se dese ovakve stvari. Znači nesto u tim procedurama nije bilo u redu mozemo da govorimo o nekoj vrsti propusta te procene njega kao podobnog roditelja, kasnije da nije bilo praćenja od strane institucija", rekla je psihoterapeut Vera Despotović za TV Prva.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu