Izraelski premijer otkazao posetu Londonu; piloti odbili da ga prevezu

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu morao je da otkaže posetu Londonu zbog odbijanja velikog broja pilota da upravljaju letelicom u kojoj je on putnik.

Izvor: B92

Petak, 24.03.2023.

10:41

Izraelski premijer otkazao posetu Londonu; piloti odbili da ga prevezu
Tanjug/Abir Sultan/Pool Photo via AP

Odbijanje pilota povezano je s planom izraelskog premijera da reorganizuje izraelski pravni sistem, što je izazvalo masovne proteste u zemlji.

"Izraelski piloti odbili su da prevezu Netanijahua u Britaniju", rekao je izvor u britanskoj vladi. Hiljade ljudi protestuju protiv reforme pravosuđa u Izraelu skoro 11 sedmica.

Demonstracije protiv reforme održane su juče u blizini Netanijahuove rezidencije i kuća drugih članova vlade.

Nacrt zakona koji je u januaru predstavio ministar pravde Jariv Levin, ako bude usvojen, značajno će smanjiti ovlašćenja izraelskog Vrhovnog suda i dati vladi kontrolu nad procedurom imenovanja sudija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: