Oglasio se Pentagon: "Mali metalni balon"

Zvaničnici Pentagona su u dokumento napisali u dopisu poslanicima da je objekat oboren u Mičigenu u nedelju i da je nakon što je pogođen "polako pao u vodu"

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.02.2023.

23:57

Oglasio se Pentagon:
EPA-EFE/NELL REDMOND -- BEST QUALITY AVAILABLE

U memorandumu koji je objavio Pentagon navodi se da je neidentifikovani leteći objekat koji je oboren u Kanadi "mali metalni balon sa privezanim teretom ispod njega".

Pomenuti memorandum nudi prve zvanične detalje o poreklu jednog od tri objekta koji su u poslednjih nekoliko dana oboreni.

Objekat je prešao blizu "osetljivih lokacija SAD" pre nego što je oboren, navodi se u dokumentu.

Zvaničnici Pentagona su u dokumento napisali u dopisu poslanicima da je objekat oboren iznad jezera Huron, u Mičigenu u nedelju, kao i da je nakon što je pogođen "polako pao u vodu".

Novi detalji dolaze u trenutku kada poslanici u Kapitolu vrše pritisak na vlasti jer žele da shvate zašto je Bajdenova administracija oborila tri neidentifikovana objekta.

"Moja pretpostavka je da s eove stvari dešavaju tako brzo jer ih sada tražimo, zar ne?", zapitao se Džim Hajms iz Konektikata, najviši demokrata u Komitetu za obaveštajne poslove Predstavničkog doma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: