Moskva i Peking udruženi: Odlučili smo

Moskva i Peking jačaju napore na koordinaciji pod pokroviteljstvom UN da podstaknu dijalog o borbi protiv terorizma.

Izvor: B92

Subota, 28.01.2023.

12:25

Moskva i Peking udruženi: Odlučili smo
EPA/HOW HWEE YOUNG

Ovu informaciju saopštio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov, i dodao:

"Dosledno smo vodili politiku usmerenu na jačanje koordinacije sa Pekingom pod pokroviteljstvom Saveta bezbednosti UN i Generalne skupštine UN, što nam omogućava da preduzmemo zajedničke napore da se odupremo uskim, utilitarističkim pristupima SAD i njihovih saveznika".

.
Prema njegovim rečima, Rusija održava bliske kontakte sa svojim kineskim partnerima u okviru Regionalnog foruma ASEAN o bezbednosti, što je jedan od glavnih mehanizama za dogovor o zajedničkim pristupima osiguravanju bezbednosti u jugoistočnoj Aziji.

"Odlučni smo da nastavimo intenziviranje dijaloga sa našim kineskim prijateljima o srodnim bilateralnim platformama", istakao je Siromolotov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: