Britanija ostavlja ukrajinske izbeglice na cedilu? Vlada upozorila

Vlada Velsa odlučila je da uvede nova pravila koja će smanjiti beneficije za ukrajinske izbeglice, piše RT.

T.M.
Podeli
 EPA-EFE/NUNO VEIGA
EPA-EFE/NUNO VEIGA

Ova mera je došla na red nakon što je vlada Velike Britanije upozorila na tešku fiskalnu situaciju.

Izbeglice su u četvrtak primile pismo sa detaljima o novoj politici od ministra Marka Drejkforda, prenela je državna televizija Bi-Bi-Si, u kojoj se objašnjava da bi se ona mogla primeniti na čak 1.500 ljudi.

Izbeglice koje trenutno borave u hotelskim sobama, parkovima za odmor i drugom privremenom smeštaju i koje su tamo pet nedelja ili više moraju da počnu da plaćaju svoj put i od njih se traži da ili da prihvate ponudu vlade za trajniji smeštaj ili da se suoče sa 25 funti (31 dolar). ) nedeljnim kaznama, tačnije 37 funti (46 dolara) nedeljno za četvoročlanu porodicu ili više članova.

Iako ovaj potez koji je vlada preuzela navodno nije osmišljen da uštedi novac, ipak bi trebalo da smanjuje ponudu besplatnih usluga pranja veša, toaletnih potrepština, sanitarnih proizvoda, pa čak i račune za hranu za kućne ljubimce i veterinare.

Nova politika, kako kaže vlada, pomoći će izbeglicama da se "integrišu u zajednicu" tako što će ih ohrabriti da se sami pobrinu za čišćenje svoje odeće i da plate bar jedan obrok dnevno.

Pravila bi trebalo da stupe na snagu u januaru sledeće godine za većinu delova Velsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu