Kurti opet provocira? Otkrio do kada važi sporazum o tablicama

Aljbin Kurti tvrdi da tvrdi da će sporazum o registarskim tablicama važiti dok se ne završe pregovori o francusko-nemačkom predlogu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Kurti je u parlamentu u Prištini rekao i da sporazum koji su sinoć postigli glavni pregovoarači Beograda i Prištine nije isti sporazum koji je dvema stranama ponuđen tokom pregovora u Briselu u ponedeljak.

Dodao je da nije reč o sporazumu o registarskim tablicama, već, kako tvrdi, o dogovoru da se pregovara o nemačko-francuskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja. Kaže i da je stav Prištine ostao isti, ali da se "promenila pozicija šefa evropske diplomatije Žosepa Borela".

Objasnio je da je cilj Prištine bio da "francusko-nemački predlog za normalizaciju odnosa sa Beogradom postane predmet razgovora u Briselu".

"Sinoćnji dogovor nije dogovor o registarskom tablicama. Daćemo prostor pregovorima o predlogu EU, koji se ranije zvao francusko-nemački predlog", rekao je Kurti.

On tvrdi da će sporazum o registarskim tablicama važiti dok se ne završe pregovori o francusko-nemačkom predlogu.

Dodao je i da je tekst sporazuma postignutog sinoć "dvostruko duži od onog predloženog u ponedeljak", preneli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu