Ovo je najbizarniji razlog što se kasnilo na otvaranje biračkog mesta; Zatvorena birališta u BiH

Biračka mesta u Bosni i Hercegovini zatvorena su u 19 sati, a rad pojedinih će biti produžen ukoliko se kasnilo iz bilo kog razloga ili prekinuto.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

19:30

Ovo je najbizarniji razlog što se kasnilo na otvaranje biračkog mesta; Zatvorena birališta u BiH
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Međutim, jedno glasačko mesto može da ponese titulo najbizarnijeg razloga što se kasnilo sa otvaranjem.

Naime, glasanje na jednom biračkom mestu u Sarajevu kasnilo je oko sat vremena jer je predsednik biračkog odbora prespavao.

Reč je o biračkom mjestu 018, mesna zajednica Ciglane u Sarajevu.

Informaciju je za Klix.ba potvrdila Merima Brdarić, predsednica Opštinske izborne komisije Centar.

“To mesto sada uredno radi i ono će se kasnije zatvoriti, shodno kašnjenju pri otvaranju“, kazala je Brdarić, dodajući da kašnjenje nije bilo namerno.

Kako je potvrdila, predsednik ovog biračkog odbora je prespavao.

Reč je, inače, o čoveku koji radi noću smenu pa jutros nije na vreme ustao. Probudila ga je policija koja je poslana na njegovu adresu.

Poznata izlaznost na izbore u BiH do 15 časova; Uočene nepravilnosti, reagovala policija Pravo glasa na opštim izborima imalo je 3.368.666 birača.

Sada sledi brojanje glasova, a prvi nezvanični rezultati trebalo bi da budu poznati već oko 21 sat, dok će Centralna izborna komisija BiH preliminarne rezultate saopšiti na pres konferenciji u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: