Počeo Evroprajd; Hoće li biti šetnje? VIDEO

Prvi Evroprajd u Jugoistočnoj Evropi, kao najznačajniji dogadjaj za LGBTI+ zajednicu, zvanično je otvoren danas u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.09.2022.

08:00

Počeo Evroprajd; Hoće li biti šetnje? VIDEO
Amir Hamzagic/ATAImages

Evroprajd je otvoren podizanjem zastave sa simbolom prajda ispred Palate Srbija.

Tokom Nedelje ponosa koja će trajati do 18. sepembra biće organizovano više od 130 različitih događaja, a završnica manifestacije trebalo bi da bude šetnja u subotu u 17 časova, za čije se održavanje, iako su, kako je jedan od organizatora Europrajda Goran Miletić rekao da su pregovori još u toku, očekuje odluka države.

"Evroprajdom Beograd će pokazati da je grad otvoren za sve, jednak za sve, da je grad promena i da prava svih moraju da budu zagarantovana", rekao je Miletić i naglasio da je ovo prilika da se pošalje poruka tolerancije, solidarnosti, jednakosti.

Miletić je rekao da je ovo prvi put da je zastava podignuta ispred jedne institucije i da tim činom žele da pokažu da one moraju da urade deo svog posla, jer nema razloga da se zakonska pitanja koja se tiču prva LGBT + zajednice ne budu sprovedena odmah.

"Bili smo otvoreni za dijalog i zahtevamo da u ovoj zgradi ili durgim vladinim institucijama urade svoj posao, a na prvom mestu želimo da Zakon o istopolnim zajednicama bude hitno usvojen", rekao je Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: