Rat – dan 200: Odobreno – isplovljavaju brodovi; Sprema se referendum; Kadirov kritikuje; "Totalno pomračenje"

Dvesta dana rata u Ukrajini.

Izvor: B92

Nedelja, 11.09.2022.

07:57

Rat – dan 200: Odobreno – isplovljavaju brodovi; Sprema se referendum; Kadirov kritikuje;
Foto: Profimedia

Zelenski tvrdi da je od početka kontraofanzive ukrajinske vojske oslobođeno 2.000 kvadratnih kilometara. Ruske snage pregrupisane iz Balaklije i Izjuma u Donjeck.

Balaklija potpuno pod kontrolom ukrajinskih snaga, tvrdi Kijev. Sve oči uprte u nuklearku u Zaporožju. Prethodno je Rusija saopštila da je trupe iz Balaklije i Izjuma pregrupisala Donjeck, kako bi se ojačale snage u tom regionu.

Situacija oko nuklearne elektrane u Zaporožju se ne smiruje. O tome je Zelenski telefonom razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i tom prilikom poručio da je neophodno demilitarizovati elektranu koja je pod kontrolom ruskih snaga.

S druge strane, predstavnik proruske administracije Zaporoške Oblasti Vladimir Rogov rekao je da je Kijev prekinuo napajanje teritorije Ukrajine električnom energijom iz Zaporoške nuklearne elektrane.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite u Live Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: