Hrvatski mediji: Došao Srbin da pravi probleme VIDEO

Hrvatski mediji objavili su snimak za koji se tvrdi da je nastao u Opatiji i na kom navodno jedan Srbin uništava automobil kosovskih tablica.

Izvor: B92

Petak, 02.09.2022.

09:00

Hrvatski mediji: Došao Srbin da pravi probleme VIDEO
EPA-EFE Christian Bruna/Ilustracija

Na snimku koji je objavilo nekoliko medija vidi se kako muškarac iscrtava srpski grb na automobilu kosovskih registracija, a potom ćirilicom napiše: "Kosovo je Srbija".

Ističe se da "nadobudni momak u Hrvatskoj uništava tuđu imovinu i remeti javni red i mir", a takođe se podseća i da je Hrvatska priznala tzv. Kosovo kao suverenu i samostalnu državu.

Video-snimak je objavila poslanica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenačke nacionalne manjine u hrvatskom Saboru Ermina Lekaj Prljaskaj.

"Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u jeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj grupi, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti. Ovakve aktivnosti prouzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju i na lraju raspirivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu", navela je Ermina Lekaj Prljaskaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: