Da li je to Turska upravo zapretila?

Ankara -- Turska će uraditi sve kako bi osigurala svoju bezbednost i zaštitila granice izjavio je za turski ministar odbrane Hulusi Akar na konferenciji za štampu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

"Izvođenje operacije radi osiguranja bezbednosti zemlje i naših granica je neotuđivo pravo Turske sa tačke gledišta međunarodnog prava i samoodbrane. Za to smo radili i radićemo sve što bude bilo potrebno", dodao je on.

"Kolika god intervencija bude bila potrebna, koja god da je u pitanju teroristička organizacija, kada dođe vreme i mesto, operacija će biti izvedena. Za nas je važno da zaštitimo svoja prava i interese naše države i mi smo odlučni u tome. Operacija će biti izvedena - sve ima svoje vreme. Mi imamo svoju tehniku, proračune, matematiku. Mete Turske su samo teroristi i terorističke strukture", odgovorio je Akar na pitanje novinara Sputnjika.

Ranije su mediji preneli da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio novu antiterorističku operaciju na severu Sirije. Navodno, cilj je da se formira "bezbednosna zona" u Siriji, duga 30 kilometara, od granice sa Turskom u unutrašnjost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu