Mediji: Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - borba za ratare ili destabilizacija države?

Poljoprivrednici u Novom Sadu odlučili su sinoć da nastave protest, jer, kako kažu, dogovor sa vladom nije postignut.

Izvor: 24sedam.rs

Subota, 13.08.2022.

18:16

Mediji: Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - borba za ratare ili destabilizacija države?
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Nakon konsultacija koordinatora protesta o daljim potezima, odlučeno je da se blokada nastavi i tokom noći. Blokirani su Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejska ulica.

Poljoprivrednici kažu i da njihovi dalji koraci zavise od odgovora Vlade i traže da se ispune zahtevi koje su u četvrtak ponovo uputili.

Premijerka Ana Brnabić poručila je u petak poljoprivrednicima da je spremna da se ponovo vidi sa ratarima.

Predstavnici Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije su u razgovarali sa premijerkom i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, ali su nezadovoljni odgovorom vladi uputili sedam izmenjenih zahteva i nastavili protest dok na njih, kako su rekli, ne dobiju odgovor.

Kako prenosi portal 24.sedam.rs, iza ovog protesta stoji opozicija, koja je putem ovih protesta pokušava da destabilizuju državu i Srpsku Atinu.

Isti portal tvrdi da je protest malretiranje građana i navodi primer da je juče na protestu u Srbobranu bilo 11 traktora, a danas Novi Sad ne blokira stotine nezadovoljnih poljoprivrednika kao što se navodi u nekim izveštajima, nego dvadesetak traktora, prenosi "24sedam".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: