Mediji: Protest poljoprivrednika u Novom Sadu - borba za ratare ili destabilizacija države?

Poljoprivrednici u Novom Sadu odlučili su sinoć da nastave protest, jer, kako kažu, dogovor sa vladom nije postignut.

Izvor: 24sedam.rs
Podeli
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Nakon konsultacija koordinatora protesta o daljim potezima, odlučeno je da se blokada nastavi i tokom noći. Blokirani su Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejska ulica.

Poljoprivrednici kažu i da njihovi dalji koraci zavise od odgovora Vlade i traže da se ispune zahtevi koje su u četvrtak ponovo uputili.

Premijerka Ana Brnabić poručila je u petak poljoprivrednicima da je spremna da se ponovo vidi sa ratarima.

Predstavnici Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije su u razgovarali sa premijerkom i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, ali su nezadovoljni odgovorom vladi uputili sedam izmenjenih zahteva i nastavili protest dok na njih, kako su rekli, ne dobiju odgovor.

Kako prenosi portal 24.sedam.rs, iza ovog protesta stoji opozicija, koja je putem ovih protesta pokušava da destabilizuju državu i Srpsku Atinu.

Isti portal tvrdi da je protest malretiranje građana i navodi primer da je juče na protestu u Srbobranu bilo 11 traktora, a danas Novi Sad ne blokira stotine nezadovoljnih poljoprivrednika kao što se navodi u nekim izveštajima, nego dvadesetak traktora, prenosi "24sedam".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu