Vučić na TV Prva: "Znamo imena naših ljudi koje žele da likvidiraju"

Predsednik Srbije je na TV Prva rekao i da potezi Prištine ne doprinose rešavanju tenzija, kao i da će ići u Brisel da iznese sve sa čime se Srbija suočava.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2022.

21:27

Vučić na TV Prva:
Printskrin: TV Prva

"Ja u Brisel idem sa dorbom voljom da im pokažem sve opasnosti i izazove sa komija se suočavamo. Oni hoće da ukinu KM table, njihov je jedini cilj to, nije ni da budu prihvaćene njihove samo, nego da se ukinu ove, a na to nemaju nikakvu pravo", rekao je.

"Kao i to da tražite deklaraciju onima koji imaju srpsku ličnu kartu, a žive na Kosovu, to mogu za one koji ne žive na KiM ali za Srbe koji žive tamo - e, pa to ne može. Oni mogu na silu zajedno sa NATO da sprovedu šta god hoće", kazao je.

Vučić: "Neće niko, pa ni NATO"

"Albanci se ponašaju neodgovorno, kao i njihove zaštitnice, oni su sad u šoku kako ja znam da su oni pomerali jedinice. Je l vi stavrno mislite da ja hoću da izmislim da oni hoće da likvidiraju naše ljude na severu. Pa to je rečeno na nihovom sastanku. Oni sada gledaju kako da saznaju kako ja to znam", objasnio je Vučić.

"Ja sam sa tim izašao u javnost da bih to sprečio, ali ne verujem da sam uspeo u tome. Oni se neće umiriti dok ne završe sever Kosova, oni misle da su sve ostalo završlili. Mi nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda. Sve ostalo možete na silu. Ja da vređam ovog mučenog Kurtija stvarno nisam u stanju... Mi činimo sve da održimo mir, gotovo po svaku cenu, osim u slučaju da ne krene pogrom i proterivanje našeg naroda. Smeju se našim traktorima, pošto su oni valjda mnogo hrabri", rekao je. Predsednik Srbije govorio je i o imenima kadidata Srpske napredne stranke za mandatara nove Vlade i rekao da da su dva imena u pticaju, a to su Ana Brnabić i Miloš Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: