Drama u banci: Naoružani muškarac drži zaposlene i klijente kao taoce VIDEO

Naoružani muškarac koji je tražio novac sa svog zamrznutog deviznog računa uzeo je danas određeni broj talaca u Federalnoj banci Libana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Deposit/zeferli@gmail.com
Deposit/zeferli@gmail.com

Libanske banke su ograničile povlačenje čvrste valute za većinu štediša tokom trogodišnjeg finansijskog sloma zemlje, zbog koga je više od tri četvrtine stanovništva osiromašilo, preneo je Rojters.

Naoružani muškarac je ušao u filijalu Federalne banke Libana u četvrti Hamra u zapadnom delu Bejruta nešto pre podneva, rekao je bezbednosni izvor britanskoj agenciji.

Neki klijenti u banci uspeli su da pobegnu pre nego što je on zatvorio vrata, rekao je izvor, koji nije mogao da precizira koliko je klijenata ili zaposlenih bilo u ekspozituri.

Nakon toga su ispaljena dva hica, navodi libanska televizija Al Džaded. Svedok Rojtersa je video čoveka sa bradom u crnoj košulji kod ulaza u banku kako razgovara sa nekoliko muškaraca.

"Neka mi vrate novac!", čulo se kako im govori.

"Vrati mi moj novac. Nemam mnogo vremena", rekao je on na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Desetine ljudi okupilo se ispred banke tražeći da se muškarcu vrate sredstva.

Od početka finansijske krize u Libanu u oktobru 2019. godine, bankarski sektor u zemlji je uveo diskrecionu kontrolu kapitala, ozbiljno ograničavajući ljudima pristup njihovoj životnoj ušteđevini.

Šef Libanskog udruženja štediša Hasan Mugnije ušao je u banku u pokušaju da pregovara o oslobađanju talaca, ali je muškarac ispalio dva zalutala hica, navodi NNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu