Srpski košarkaš u centru incidenta u Hrvatskoj: Govorili su nam da smo četnici i da će nas pobiti pred decom

Srpski košarkaš Sava Lešić našao se u centru incidenta u Hrvatskoj.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Shutterstok/DarioZg
Foto: Shutterstok/DarioZg

Šibensko-kninska policijska uprava pokrenula je istragu zbog incidenta koji se dogodio u ponedeljak uveče kada je u njemu učestvovao njihov aktivni 53-godišnji pripadnik, kao i nekoliko drugih osoba među kojima je i košarkaš čačanskog Borca Sava Lešić, koji je optužen za "napad čekićem".

Hrvatski „Jutarnji list“ objavio je priču o sukobu koji je dobio kontekst međunacionalnog između Srba i Hrvata, jer su Lešić, njegov brat i otac privedeni posle sukoba sa nekolicinom hrvatskih državljana. Sve je krenulo od incidenta u saobraćaju koji je na kraju dobio neželjene konotacije.

Lešići su se navodno sukobili sa ćerkama policijskog službenika – jedna ima 13, druga 26 godina – zbog preticanja automobilom, a tokom koga je iz belog Audija beogradskih registarskih oznaka neko pokazao tri prsta, na što im je iz drugog automobila pokazan srednji prst.

To je bio povod vozaču belog Audija da im prepreči vozilom put, zbog čega su devojke bile primorane da zaustave automobil. Ženska osoba iz Audija je izašla i napala 13-godišnjakinju, a izišao je i muškarac koji je 13-godišnjakinju ošamario i pljunuo.

Nakon toga su otišli s mesta događaja, a sestre su potom ocu, policajcu ispričale šta im se dogodilo. Otac devojaka se u ponedeljak uveče uputio sa sinom u Strmicu, gde su beli Audi pronašli ispred kuće.

Izvor "Jutarnjeg" tvrdi da otac devojaka ni u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i da je odmah dobio udarac letvom u leđa, a njegov 27-godišnji sin, koji je inače vojni službenik, udarac čekićem u potiljak od strane jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom i slomio mu nos.

U međuvremenu je o svemu obaveštena i policija koja je dvojicu braće Lešić pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedeljak uveče pušteni iz kninske policijske stanice.

Sve se odigralo pred decom

Lešić je svoju verziju priče otkrio je u razgovoru za Sportal. "Pre ulaska u selo Kosovo pored Knina hteo sam da obiđem auto nemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku.

U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smera gde su sekunde delile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa", tvrdi Lešić.

"Međutim, odmah je krenulo vređanje na nacionalnoj osnovi gde je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas. Supruga je izašla iz kola, devojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula da je čupa. Razdvojio sam ih, ušli smo u kola, krenuo ka našem zaseoku i primetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno. Kada smo stigli kući posle nekih 30 minuta došla su dva automobila i izašla su dva čoveka jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada kreću da traže po dvorištu auto i kada je mlađi video moj auto krenuo je da viče: "To je taj to je taj", a stariji: "Ubili ste mi majku '95. sad ću vas pobiti sve i krenuo je da udari mog brata", priča Lešić.

Oglasila se policija

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde kaže da su reagovali u samoodbrani.

"Posle toga smo u samoodbrani odregaovali da ne dođe do većeg incidenta i stariji čovek je otišao do kola da izvuče lanac sa metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo ka meni gde sam pokušao da se branim bežeći. Nakon toga dok me je jurio on je pao, što sam ja iskoristio da ga razoružam i tad se pojavio mlađi koji je napao mene, ali taj napad brat i ja odbijamo, gde se mlađi povukao odmah,a stariji je nastavio sa pretnjama. Od tog trenutka mi smo nastojali da oni što pre odu i da se ta situacija završi jer su sva deca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala i bilo je mnogo stresno za sve nas to da gledamo. Na svu sreću oni su otišli kućama, mi smo slučaj prijavili policiji", zaključio je Sava Lešić.

U međuvremenu oglasila se i hrvatska policija.

U saopštenju se navodi da su krivično prijavljeni Dragan Lešić, Savin brat, zbog nanošenja teške telesne povrede vojnom licu, supruga košarkaša zbog nanošenja lakše telesne povrede 13-godišnjoj Kninjanki i otac Lešićevih zbog pretnji pištoljem.

Krivična prijava sledi i kninskom policajacu koji je van službe posle saobraćajnog incidenta pretio Lešićevima, a policija ga je suspendovala do daljeg.

Sava Lešić je samo prekršajno prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 8. avgusta oko 19.40 časova na putu Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u saobraćaju, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vređanja između 36-godišnjakinje i maloletne osobe, a tom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloletnu osobu i kasnije su konstatovane lakše telesne povrede. Nakon tog događaja, oko 20.40, otac maloletne osobe je sa 27-godišnjakom, došao je u mesto Ramljane Donje, u dvorište kuće 65-godišnjakinje (majke Save Lekića), gde su se još nalazili 69-godišnjak (otac Save Lekića), 37-godišnjak i 34-godišnjak (Sava i Dragan). Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak (policajac, otac devojčice) pretio 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu, pa je odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše telesne povrede", saopštila je policija.

Policija tvrdi da je nakon toga došlo do verbalnog sukoba nakon kojeg je povređen sin kninskog policajca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu