Ružiću zabranjen ulazak na KiM

Beograd -- Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

Izvor: Tanjug
Podeli
screenshot/Prva
screenshot/Prva

Zabrana je usledila iako je ulazak na KiM uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima.

Ružić je trebalo da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji se tradicionalno organizuje na Vidovdan, 28. juna svake godine.

"Odluka da resorni ministar ne prisustvuje svečanoj sednici povodom dana jednog od naših najznačajnijih univerziteta još jedan je u nizu dokaza koji potvrđuju osion odnos privremenih vlasti u Prištini i njihovu nespremnost na bilo kakav kompromis i poštovanje bilo kakvog dogovora", rekao je Ružić.

On je naveo da "svečanost, u slavu obrazovanja i znanja, ni na koji način ne ugrožava privremene prištinske vlasti, ali izgleda da, ipak, tradiciju i snagu našeg obrazovanja doživljavaju kao pretnju", saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ulazak na Kosovo i Metohiju, na prelazu Jarinje, zabranjen je danas i direktoru Kancelarije za IT i eelektronsku upravu Mihailu Jovanoviću, uprkos unapred odobrenom ulasku i poštovanim svim procedurama. Njegova poseta je planirana zbog otvaranja dva IT centra – u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu