Nove mere u Italiji: Očekuje se toplotni talas

Zbog stalne suše na severu Italije, gradsko područje Milana želi da ugasi neke od svojih fontana, piše nemačka agencija dpa.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2022.

16:21

Nove mere u Italiji: Očekuje se toplotni talas
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Gradonačelnik Milana Bepe Sala napisao je u subotu na Fejsbuku da se zatvaranje neće odnositi na fontane u kojima se nalaze biljke i životinje.

Zbog nadolazećeg toplotnog talasa nastaviće da rade i male česme na trotoarima, gde teče voda za piće. Međutim, grad više neće zalivati zelene površine.

Sala je takođe pozvao građane da smanje potrošnju vode u svojim domaćinstvima i predložio da se klima-uređaji ne postavljaju na temperaturu ispod 26 stepeni Celzijusa radi uštede energije. Meštani u tu svrhu treba da drže zatvorena vrata.

Pokrajinski predsednik Lombardije, gde se nalazi Milano, već je u petak proglasio vanredno stanje zbog suše. Milan je sada počeo da se pridržava preporuka. Sala nije rekao kada će mere stupiti na snagu.

Italija se već neko vreme suočava sa visokim letnjim temperaturama i vrlo malo kiše. Najduža italijanska reka Po, na nekim mestima je presušila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: