"Ozbiljan incident"

Napad Izraela na civilni aerodrom u Siriji je veoma ozbiljan incident koji je na određeno vreme onemogućio isporuku humanitarne robe u Siriju.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA/EFE/SEAN GALLUP / POOL
EPA/EFE/SEAN GALLUP / POOL

Moskva je od Izraela zatražila da poštuje rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ministarstvo saobraćaja Sirije je prošle sedmice saopštilo da su pista aerodroma u Damasku i osvetljenje bili onesposobljeni nakon napada izraelske avijacije, a oštećen je i jedan terminal.

"Na ogromnu žalost poslednji incident je veoma, veoma ozbiljan. To je bio napad na civilni aerodrom, koji je u suštini doveo do prekida rada aerodroma na nekoliko nedelja, uključujući i probleme koji su se javili zbog nemogućnosti da se isporučuje humanitarna roba vazdušnim putem", rekao je Lavrov i dodao da je Rusija zatražila od Izraela da poštuje Rezoluciju 2254 Saveta bezbednosti UN.

"Nastavićemo da branimo tu poziciju u kontaktima s Izraelom, ali i s drugim zemljama koje su na ovaj ili onaj način uključene u rešavanje sirijske krize“, istakao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu