"Počinjemo novu operaciju. Grčka je nova PKK, a novi Zelenski je Micotakis"

Turski ekspert za terorizam I bezbednost Koskun Basbug tvrdi da SAD podržavaju Grčku da izvrši pritisak na Tusrku i njene planove u Siriji.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.06.2022.

11:45

Foto: Depositphotos/efks

Govoreći za tursku TV stanicu, povezao je Grčku sa kurdskom militantnom partijom PKK, koju Tusrka smatra terorističkom, a grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa je okarakterisao kao novog Zelenskog.

Basbug smatra da Amerika izvodi “razne igre”u Siriji , a da za to koriski Grčku kao svog piona koji bi trebalo da vrši pritisak na Tursku, jer se priprema nova invazija u Siriji.

“Micotakis je novi Zelenski, a Grčka je nova PKK. Počinjemo novu operaciju u severnom delu Sirije. Pravo u srcu biznisa”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, SAD ne gledaju blagonaklono na takve tusrke namere u Siriji i zato sada mogu da koriste Grčku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: