Nigerija: Rulja muslimana zapalila neistomišljenika

Zbog svađe sa muslimanskim sveštenikom rulja u glavnom gradu Nigerije Abudži zapalila je jednog čoveka, saopštila je lokalna policija.

Izvor: B92

Subota, 04.06.2022.

21:36

Nigerija: Rulja muslimana zapalila neistomišljenika
Depositphotos/Chalabala

Džozefina Adeh, portparolka policije Abudže, saopštila je da se Ahmad Usman posvađao sa jednim neidentifikovanim sveštenikom i da je svađa prerasla u nasilje.

"Žučna svađa prerasla je u nasilje koje je dovelo do ubistva i paljenja Ahmada Usmana od strane razjarene rulje koju je mobilisalo oko dve stotine sveštenika", rekla je portparolka policije u Abudži.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je policija prevezla čoveka sa opekotinama u bolnicu, ali je odmah po dolasku konstatovana njegova smrt.

Prošlog meseca, jednu studentkinju su na smrt pretukle i zapalile njene kolege studenti, tvrdeći da je objavljivala "bogohulne" izjave na studentskoj Vocap grupi, a dva studenta su izvedena pred sud povodom tog slučaja.

Nigerija je sekularna država, ali neke provincije na pretežno muslimanskom severu te zemlje poštuju islamski šerijat i imaju sudove koji kažnjavaju za nepoštovanje šerijatskih zakona, dodaje britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: