Brnabićeva sa ambasadorom Argentine: Odlični odnosi dve zemlje

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Argentine Osvaldom Narsiso Marsikom.

Izvor: B92
Podeli
 FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade i ambasador razgovarali su o unapređenju bilateralnih odnosa, posebno na polju trgovine i poljoprivrede.

Uz ocenu da dve zemlje imaju odličnu dinamiku bilateralnih odnosa, premijerka Brnabić je zahvalila i na principijelnom stavu Argentine kada je reč o nepriznavanju samoproklamovane nezavisnosti tzv. Kosova.

Brnabićeva je dodala i da je Srbija zainteresovana za jačanje političkog dijaloga na svim nivoima, ocenivši da je Argentina izuzetno značajan partner Srbije u regionu Latinske Amerike.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, premijerka je podvukla da je Srbija zainteresovana za njeno dalje jačanje, da su veliki i još neiskorišćeni potencijali u oblasti poljoprivrede i agro-industrije, farmaceutske, namenske industrije, turizma, građevinarstva i energetike.

Ambasador Argentine istakao je ne samo bliske prijateljske veze, već i želju njegove zemlje za poboljšanjem saradnje u brojnim privrednim granama i u tom kontekstu rekao da su mnoge kompanije spremne da zaključe značajne ugovore sa partnerima iz Srbije.

"Iako smo geografski udaljeni, jedni druge nosimo u srcima i zato možete da budete sigurni u našu podršku na svim poljima", zaključio je ambasador Marsiko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu