Ustaške parole na meču Dinama: "Za dom spremni" se orilo stadionom; dotakli se i Ukrajine FOTO

Vatrene pristalice Dinama iz Zagreba, dovikivali su ustaške parole na utakmici 35. kola hrvatskog prvenstva.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2022.

22:09

Ustaške parole na meču Dinama:
Ilustracija: Shutterstock/Maxim Studio

Dinamo je pobedio Šibenik na gostovanju rezultatom 2:0 i tako je obezbedio titulu šampiona.

Utakmicu je obeležilo ponašanje "Bed blu bojsa" koji su se dovikivali porukom "za dom spremni", a u jednom trenutku se s tribina začulo i "o Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država".

Nakon svog "performansa" navijači su s igračima proslavili titulu, a mnoge pristalice hrvatskog šampiona utrčale su na teren kako bi se pridružili fudbalerima.

Sve to zaključeno je transparentom koji su podigli Bed blu bojsi, na kojem je pisalo: "Nisu nam zatrli sjeme krvnici što paklom gmižu." Nije potpuno jasno šta je bila poruka tog transparenta, ali čini se da se radi o stihu iz pesme Ive Fabijana 'Proleće u Blajburgu' (mestu gde su stradale mnoge ustaše na kraju Drugog svetskog rata), prenose mediji.

To, međutim, nije bilo sve.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija napraveljana pre ovog meča, a na kome su u Šibeniku navijači iščekivali utakmicu uz zastavu Ukrajine i zaštitni znak zloglasnog bataljona "Azov", koji je zbog svoje ideologije, od strane mnogih tretiran kao neo-nacistička organizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: