"Srbija sada treba da proglasi i političku neutralnost"

"Ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost kao što je proglasila vojnu", izjavio ministar Vulin.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

14:50

EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC/ Ilustracija

"Šta zemlje članice EU zaista misle o Srbiji, pokazaće njihovo glasanje po zahtevu Prištine za njeno članstvo u SE. Ne moramo da čekamo još 20 godina da bismo znali da li EU želi Srbiju u svom članstvu, biće dovoljno da glasaju ili ne glasaju protiv prijema teritorije u organizaciju koju čine države", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

"Do sada smo naučili da potpis Evropske unije vredi koliko i Briselski sporazum, ali sada je prilika da vidimo koliko vredi i reč Sjedinjenih Američkih Država. Sama najava da će Priština podneti zahtev za članstvo u Savet Evrope je već kršenje Vašingtonskog sporazuma i Priština će ili biti kažnjena i zaustavljena, ili će se pokazati da je protiv Srbije dozvoljena svaka laž i da za Srbe nema ni prava ni pravde", rekao je još Aleksandar Vulin, a preneto je u saopštenju MUP-a.

Dodaje i da "ako Priština postane član Saveta Evrope, Srbija treba da proglasi i političku neutralnost, kao što je proglasila i vojnu".

"Ako već neprijatelje ne možemo da izaberemo, hajde da bar biramo prijatelje", rekao je Vulin, komentarišući zahtev takozvanog Kosova za prijem u članstvo Saveta Evrope.

Podsetimo, Priština je danas i zvanično podnela zahtev za članstvo u SE, a javnost Srbije o tome je izvestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je otvorio Sajam automobila. On je, obraćajući se medijima, rekao da je pre pet minuta dobio informaciju da je Priština podnela zahtev.

Iz Saveta Evrope je potvrđeno da je taj zahtev primljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: