Sreda, 11.05.2022.

17:17

Sutra susret Abazovića i patrijarha Porfirija? "Predlog došao iz Kabineta premijera"

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je da je predlog o susretu premijera CG Dritana Abazovića i patrijarha srpskog Porfirija došao iz Kabineta premijera.

Izvor: cdm.me

Sutra susret Abazovića i patrijarha Porfirija?
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uputio je poziv predsedniku Vlade Crne Gore da sa svojom delegacijom prisustvuje obeležavanju 350 godina od prestavljenja Svetog Vasilija Ostroškog i tom prilikom se sastane sa patrijarhom SPC.

Vijesti su ranije danas objavile da će Porfirije sjutra (četvrtak 12. april) prisustvovati proslavi praznika Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, te da je prema nezvaničnim saznanjima moguć i susret sa Abazovićem.
"Povodom informacije u medijima o "mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića", obavještavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namjera da se sa Patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore. Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave, nije predviđen dolazak NJegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Podgoricu te da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog. Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtjev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno", ističe se u saopštenju MCP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: