Četvrtak, 28.04.2022.

14:47

Bajden zadaje težak udarac? Raste pritisak

Bela kuća je saopštila da će predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden uputiti u Kongres novi predlog sankcija.

Izvor: klix.ba

Bajden zadaje težak udarac? Raste pritisak
EPA-EFE/SHAWN THEW

Predloženim sankcijama će se izvršiti dodatni pritisak na ruske oligarhe zbog rata u Ukrajini.

Paket sankcija, razvijen kroz saradnju između Ministarstva finansija, Ministarstva pravde, Stejt departmenta i Ministarstva trgovine, uspostaviće nove mogućnosti za zaplenu imovine ruske kleptokratije i omogućiti joj da koristi prihode za podršku Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Očekuje se da će predlog doći sa zahtevom da Kongres odobri novu dodatnu pomoć Ukrajini, uključujući vojnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć, za koju se očekuje da će trajati do kraja fiskalne godine. Predloženi paket sankcija bi takođe omogućio konfiskaciju imovine koju bi ruski oligarsi mogli da koriste da bi izbegli sankcije. To bi bio pomak od sadašnjih zakona koji dozvoljavaju samo oduzimanje prihoda stečenih kršenjem sankcija.

Predlog bi pomogao da se prihodi od konfiskovanih sredstava u vezi sa korupcijom, sankcijama i kršenjem izvozne kontrole i drugim konkretnim zločinima usmere u popravku štete ruske agresije na Ukrajinu. Ministarstvo pravde, trezor i država radili bi na implementaciji ovoga, prenosi CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: