Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

15.5.2024.

19:55

"Bićemo dislocirani kao košarka"

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović izjavila je da je njen krajnji cilj osvajanje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

"Pre godinu i po dana uzela sam prvu kvotu za Srbiju za OI, mislim da sam i za prošle Igre prva uzela kvotu. Za OI 2012. godine bila sam prva žena koja je ostvarila normu. Cilj je bio da se uzme kvota što pre jer je Svetska streljačka federacija promenila pravila. Same kvalifikacije su postale zahtevnije i komplikovanije za streljaštvo. Jelenina i moja ideja je bila da odmah na startu napadnemo tu kvotu na takmičenju gde je najteže napasti. Otvoreno smo krenule u borbu za medalju i najavila da idemo na medalju", izjavila je Arunović za Tanjug.

Srpska reprezentativka je najavila da će završni deo priprema da odradi u Budimpešti.

"Ideja je da imamo što više vremena da se posvetimo samoj pripremi za Pariz. Ušli smo u period finalnih priprema, koji će se sprovesti u Budimpešti koja ima dobro i prijatno strelište. Do OI u Parizu čeka me Svetski kup u Minhenu početkom juna, dva ciklusa priprema koji će se odvijati u Budimpešti, možda još jedno takmičenje i onda pravac Pariz, odnosno Šateru. To je grad koji je 300 kilometara od Pariza, bićemo tamo dislocirani kao košarka. Nedostajaće mi timski duh koji vlada u Olimpijskom selu, zna se šta mi je prioritet", dodala je Arunović.

Ona je ponovila da je cilj osvajanje medalje na OI u Parizu.

"Fokus je na pripremu za takmičenje, krajnji cilj je medalja, nemam šta da krijem. Da bismo došli do medalje potrebno je da se napravi nekoliko koraka. Prvi je fokus na ono što bi trebalo da se radi, fokus na mene, na način na koji ću da pristupim takmičenju, da bi se došlo do medalje potrebno je da uđete u finale. To je nešto na čemu dugo radim sa Jelenom", rekla je Arunović. "Za mene je prvi korak podizanje kvalifikacionog rezultata kako bih mogla da uđem u top osam. Narednog dana je finale, nadam se da ćemo moći da ostvarimo sve te male korake kako bismo mogli da dođemo do medalje", zaključila je Zorana Arunović.

OI biće održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu