Putin doneo ukaz: "Heroj Rusije" FOTO/VIDEO

Novo odlikovanje koje je dodelio predsednik Ruske Federacije.

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2022.

12:29

Putin doneo ukaz:
Foto: Profimedia/Sergei Bobylev/TASS

Predsednik Rusije Vladimir Putin dodelio je zvanje heroja Rusije poslaniku Državne dume Adamu Delimhanovu.

Napominje se da je ta titula dodeljena "za hrabrost i herojstvo iskazano tokom specijalne vojne operacije na teritorijama Donjecke Narodne Republike, Luganske Narodne Republike i Ukrajine".

Delimhanov je bio među dobrovoljcima poslatim iz Čečenije da učestvuju u vojnoj operaciji u Ukrajini.

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov je rekao da je Delimhanov lično vodio "čišćenje Marijupolja".

Kadirov je 21. aprila objavio snimak iz Marijupolja, na kojem je Delimhanov, okružen vojnicima u pozadini zapaljene stambene zgrade. Na tom snimku Delimhanov kaže da je "specijalna operacija uništavanja i čišćenja Marijupolja završena".

"Sa uverenošću možemo da kažemo da je grad Marijupolj potpuno očišćen. Komanda Vladimira Putina i Ramzana Kadirova da se uništi i očisti je realizovana", kazao je Delihmanov u tom video-snimku.

Početkom aprila komandant Centralnog vojnog okruga general-pukovnik Aleksandar Lapin dodelio je nagrade vojnicima koji su se istakli tokom specijalne operacije u Ukrajini. Uredba je objavljena na zvaničnom internet-portalu s pravnim informacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: