"Hitlerovski snovi Aljbina Kurtija"

Kurtiju stigao jjoš jedan odgovor iz Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2022.

10:56

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kako je rekao, "mali balkanski Hitler" Aljbin Kurti koji "sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije".

"U takvim hitlerovskim snovima i planovima mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za intetese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje", naveo je Petković reagujući na poslednju Kurtijevu izjavu.

On je ukazao da u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota, saopstila je Kancelarija za KiM.

"Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi "veliku Albaniju", Beograd se zalaže za "Otvoreni Balkan" i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine", ukazao je Petković.

"Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu", poručio je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je juče predsednika Srbije "malim Putinom" i tvrdi da su sa Vučićem i njegovim prijateljem iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, "mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: