Eksplozije u Kabulu, najmanje šest žrtava

Najmanje šest odraslih osoba je poginulo, a desetine, među kjima su i deca, su povređene u tri eksplozije kod škole u zapadnom delu Kabula, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2022.

11:50

Eksplozije u Kabulu, najmanje šest žrtava

Ruska agencija Tass navodi da su se eksplozije desile kod dve škole i da ima najmanje 25 žrtava.

Britanska agencija napominje da se saopšteni podaci u zavisnosti od izvora razlikuju.

Kalid Zadran, portparol komandanta Kabula naveo je da je u eksplozijama šestoro poginulo, a 11 povredjeno, navodi Rojters. Šef bolničkog odeljenja, koji je odbio da bude imenovan, rekao je da su najmanje četiri osobe poginule, a da je 14 ranjeno.

Drugi medicinski centar, Urgentna bolnica, saopštio je na Tviteru da je u toj ustanovi primljeno sedmoro dece povredjene u eksplozijama.

Ruska agencija Tass ranije danas je prenela da je u eksplozijama stradalo najmanje 25 žrtava.

Ranije danas RIA Novosti su prenele da je šest ljudi je poginulo, a desetine povredjene u eksploziji kod dve škole u zapadnom delu Kabula.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad koji je usledio nakon prekida nasilja tokom zime i nakon povlačenja stranih snaga prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: