Preminuo Vladimir Žirinovski; Oglasio se Putin

Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume saopštio je danas da je lider LDPR Vladimir Žirinovski preminuo.

Izvor: B92

Sreda, 06.04.2022.

12:20

Preminuo Vladimir Žirinovski; Oglasio se Putin
Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Lider stranke LDPR Vladimir Žirinovski preminuo je u 75. godini", saopštio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na svom telegram kanalu.

"Posle teške i dugotrajne bolesti preminuo je Vladimir Volfovič Žirinovski... Za sve nas ovo je nenadoknadiv gubitak. Neka svetla uspomena na njega uvek bude u našim srcima".

Žirinovski je hospitalizovan 2. februara u moskovskoj bolnici sa koronavirusom. Tada mu je dijagnostikovano oštećenje pluća od 75 odsto. Bio je priključen na respirator.

Zdravlje Žirinovskog se poboljšalo 16. marta. Međutim, četiri dana kasnije, 20. marta, Izvestija je objavila da je Žirinovski dobio sepsu, zbog čega je doneta odluka da se ponovo stavi u medicinski indukovanu komu.

Žirinovski (75) je bio poznat po provokativnim i antizapadnim izjavama koje su ga držale u fokusu javnosti više od tri decenije.

Putin: "Žao mi je"

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće povodom smrti lidera Liberalno-demokratske partije Vladimira Žirinovskog.

"Sa dubokim žaljenjem saznao sam za smrt Vladimira Volfoviča Žirinovskog. Vladimir Žirinovski je bio iskusan političar, energična osoba otvorena za komunikaciju, bistar govornik i polemičar. Osnivač i stalni lider jedne od najstarijih političkih partija u zemlji, učinio je mnogo za formiranje i razvoj ruskog parlamentarizma, domaćeg zakonodavstva i iskreno se zalagao da doprinese rešavanju najvažnijih nacionalnih problema. I uvek, u bilo kojoj publici, u najžešćim diskusijama, branio je patriotsku poziciju, interese Rusije. Čuvaćemo mu dobru, blagoslovenu uspomenu", rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: