Vučić razgovarao sa Makronom i Erdoganom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom oko trenutne situacije u Ukrajini.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2022.

18:55

Default images

O tome je javnost obavestio novom objavom na svom zvaničnom profilu na Instagramu.

"Razgovarao sam danas telefon sa @emmanuelmacron o situaciji u Ukrajini, bilateralnim vezama Srbije i Francuske, posebno ekonomskoj saradnji, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti", napisao je predsednik ispod objavljene fotografije. Takođe, predsednik Srbije razgovarao je i sa turskim predsednikom Erdoganom.

Glavna tema bila je saradnja dve države.

"Razgovarali smo o bilateralnim odnosima Srbije i Turske i konstatovali da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje. Dogovorili smo i održavanje Visokog saveta za saradnju sledeće sedmice, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dveju zemalja. Diskutovali smo i o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu i izrazili opredeljenje da doprinesemo održavanju mira i stabilnosti u regionu", objavljeno je uz fotografiju na zvaničnom nalogu na Instagramu "buducnostsrbijeav".
Podsetimo, danas je deseti dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. Najnovije vesti možete pratiti putem našeg LIVE bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: