Vučić: "Policija nije štitila grafit, već da neko ne dobije batine"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da policija nije štitila grafit posvećen Ratku Mladiću u Beogradu, kao ni njegovo krečenje.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2022.

22:32

Vučić:
EPA/ ANDREJ CUKIC

Kako je pojasnio za TV Prva u emisiji "Prva tema", policija je došla jer je bilo najavljeno krečenje grafita, te da ne bi došlo do sukoba sa navijačima.

"Ministar nije branio grafite, neko je došao i najavio da će da dođe da uradi nešto što nije njegov posao. Došli ste tamo, pozvali ste navijače da dođu. Znate kako biste prošli da nije bilo policije? Policija je tu da spreči da oni koji su došli da kreče dobiju batine", rekao je on.

"Sukobi navijača traju decenijama"

Predsednik je u emisiji govorio i o poslednjim dešavanjima u srpskom sportu, konkretno o "slučaju Mirko Vičević" koga su navijači Crvene zvezde "dočekali" transparentom "Hrvat, Šiprar, Balija, nije moja bratija", zbog čega je crnogorski stručnjak hrvatskog porekla napustio klub.

"Što se tiče navijačkih stvari to traje decenijama. Imali ste velika previranja kada je dolazio Prosinečki. Zvezda se trudila da sa prostora bivše SFRJ nema ljude drugih nacionalnosti. Neko će raći da je to uticaj tajne policije, pričam o prošlosti i nečemu što se zbivalo pre 40 ili 50 godina", rekao je predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: