Spasavanje dečaka koje prati ceo svet: Još tri metra do mališana, ali preti jedna opasnost VIDEO/FOTO

Petogodišnji dečak iz Maroka Rajan, koji je u utorak pao u bunar dubok 32 metra, i dalje se nalazi u njemu, dok spasioci pokušavaju na sve načine da ga izvuku.

Izvor: B92, index.hr

Petak, 04.02.2022.

09:40

Spasavanje dečaka koje prati ceo svet: Još tri metra do mališana, ali preti jedna opasnost VIDEO/FOTO
EPA-EFE/ABIR ABDULLAH/Ilustracija

Sada se kopa rupe paralelno s bunarom, a spasioci su istovremeno uspeli da dečaku dostave kiseonik i vodu. Takođe do njega je spuštena i kamera kako bi se u svakom trenutku pratilo njegovo stanje.

Posle nekoliko dana kopanja vatrogasci tvrde da su im preostala još samo tri metra do dečaka, ali postoji opasnost od odrona. Iz predostrožnosti se kopa "paralelno" pored bunara kako bi se došlo do Rajana, što se do sada pokazalo uspešnim.

U ovim trenucima bušenje rupe napredovalo je do dubine paralelne s onom na kojoj se nalazi dečak i u toku je poslednja faza kopanja, javlja BBC.

"Približavamo se spašavanju djeteta", rekao je večeras Mustafa Baitas, vladin portparol.

"Naša srca su uz njegovu porodicu i molimo se da se on vrati njima što je pre moguće", zaključio je.

I marokanska novinska agencija MAP izvestila je da je bušenje rupe kroz koju planiraju da izvuku dečaka pri samom kraju, s "nadom da će 32 metra dostići u idućih nekoliko sati".

Tamošnji mediji prenose da se očekuje da dečak bude uskoro oslobođen. Pored bunara konstantno dežura i ekipa Hitne pomoći, koja će obaviti prve preglede i eventualnu reanimaciju nakon što dečak bude izvučen. Dečaku su spasioci kiseonik i vodu dostavili putem cevi, a u pripravnosti je i policijski helikopter koji će ga odvesti u obližnju bolnicu. Portparol vlade Mustafa Baitas obećao je da će dete uskoro biti spaseno. "Naša srca su uz porodicu i molimo se da se on vrati s njima što je pre moguće."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: