Pala odluka za škole

Tim za škole odlučio je da i naredne nedelje đaci idu u školu po istom modelu kao i do sada.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Rodrigo Sura
EPA-EFE/Rodrigo Sura

Tim za škole doneo je odluku da od ponedeljka 31. januara 2022. godine učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Za učenike srednjih škola nastava će se, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

"Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema 'Servis javnog zdravlja' koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije 'Dr Milan Jovanović Batut' u nedelji od 20. do 26. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 5.480 (0.71%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 3.7%", navedeno je u saopštenju TIma za škole, koje je prosleđeno medijima.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije ukupno je 25 (0,06%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

"Ukupno je 214 (0.54%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0.11%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana", dodaje se još u saopštenju

Podsetimo, i ministar prosvete Branko Ružić nagovestio je u četvrtak da ne očekuje nikakvu "epohalnu" promenu na današnjem sastanku, dodajući da škole nisu mesta zaražavanja.

Premijerka Ana Brnabić takođe je u četvrtak rekla da je onlajn nastava najgore rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu