Policija kuca na vrata Borisa Džonsona

London -- Britanska policija saopštila da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdanuna.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Jonathan Short, File
Tanjug/AP Photo/Jonathan Short, File

"Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz događaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, a u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa", izjavila je šef Metropoliten policije, Kresida Dik, prenosi agencija Rojters.

Britanski premijer Boris Džonson organizovao je zabavu za svoj rodjendan tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida-19 u junu 2020. godine kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru, izvestila je TV mreža ITV njuz.

Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, ''koji se zadržao manje od 10 minuta''.

U međuvremenu, oglasio se i sam britanski premijer koji je rekao da smatra da nije prekrišio zakon, ali i da nema ništa protiv da policija ispita ceo slučaj.

Britanski premijer Boris DŽonson ne smatra da je prekršio zakon, ali isto tako smatra da je u redu da policija istražuje navode o nizu dogadjaja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu, izjavio je danas njegov portparol. "Premijer smatra da je sasvim u redu da policija istražuje navode", rekao je portparol i dodao da će svi u potpunosti saradjivati u istrazi koja je ranije danas najavljena, prenosi agencija Rojters. Upitan da li DŽonson misli da je prekršio zakon, njegov portparol je rekao: "Pošteno je reći da ne misli". Britanska policija saopštila je ranije danas da istražuje navode o nizu dogadjaja održanih u kancelarijama premijera Borisa DŽonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, a nakon što je dobila dokaze iz interne vladine istrage o nizu skupova. Nove tvrdnje su se pojavile sinoć kada je TV mreža ITV njuz izvestila da je premijer DŽonson organizovao zabavu tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida-19 u junu 2020. godine, a kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru. "Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz dogadjaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, a u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa", izjavila je šef Metropoliten policije, Kresida Dik. Iz Džonsonovog kabineta osporili su da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveli da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu posle sastanka kako bi čestitala rodjendan premijeru, ''koji se zadržao manje od 10 minuta''. (Kraj) tbo/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu