Oprez; Magla i poledica na putevima, ni so ne deluje

Zbog niskih temperatura i pojave magle na pojedinim putevima, vozačima se savetuje maksimalan oprez i da prilagode brzinu kretanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Zbog jakog mraza i hladnog vazduha u nižim predelima kolovozi su suvi, a na pojedinim deonicama i zaleđeni jer pri ovako niskim temperaturama industrijska so koju koriste putari da bi vožnja bila sigurnija i bezbednija ima slabije i usporeno dejstvo, saopštio je AMSS.

Apeluju na vozače da na put kreću samo ako moraju, jer i danas preti velika opasnost od iznenadnog proklizavanja vozila. Autoputevi i putevi prvog prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste zbog toga njih treba što duže koristiti na putu do svog odredišta.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim i planinskim predelima su uglavnom pokriveni ugaženim snegom zato je vožnja sa lancima ili drugim uređajima koji omogućavaju sigurniji kontakt sa kolovozom obavezna, a bez kojih ne treba kretati na put.

Na auto-putu E-75, petlja Ćuprija - petlja Batočina - magla smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Na području Južog Banata zbog pojave magle, smanjena vidljivost.

Zbog niskih temperatura ima mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Snega ima do pet centimetara na pojedinim deonicama do pet centimetara.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, Kelebiji 120 minuta, Batrovcima 180, Šidu 120, Gradini 120 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu