Ministarka poručila građanima: Razmaženi ste. Imate šta da jedete

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković komentarisala je materijalno stanje građana te zemlje, po čemu se može zaključiti da im "teče med i mleko".

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2022.

09:57

Ministarka poručila građanima: Razmaženi ste. Imate šta da jedete
EPa-EFE Fehim Demir

Kako prenosi portal Klix.ba, Turković je gostovala u programu televizije Hajat gde je govorila o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a pred kraj intervjua analizirala je i ekonomsku situaciju u zemlji i njen uticaj na život građana.

"Situacija svakim danom postaje sve bolja, znate. Ništa se ne dobija bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, znate, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili pošteđeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo”, navela je ona.

Na komentar novinarke da su ljudi možda umorni od borbe, Turković odgovara da "niko nema pravo biti umoran, ako ima nešto da pojede""

“Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj koji ima toplinu u domu, svetlo, koji ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi", ocjenila je ministrica.

Dodala je da nju u Sjednjenim Američkim Državama, kao vrhuncu razvoja demokratije i ljudskih prava, iznenadi kada vidi "šatore oko Stejt Departmenta u Vašingtonu, u koje su smešteni beskućnici".

"Vi ovde oko Predsedništva BiH i Veća ministara BiH i parlamenata nemate šatore s beskućnicima”, konstatovala je.

Na kraju je priznala da, kako kaže, tu i tamo i u BiH ima teških slučajeva.

“Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Ali kad se govori o većini naroda mi imamo solidan život”, zaključila je Turković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: