URA pokrenula smenu vlade u Podgorici

URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU, saopštio je taj pokret.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2022.

13:42

URA pokrenula smenu vlade u Podgorici
Ilustracija: Depositphotos/Mehaniq

Skupštini Crne Gore zvanično je dostavljena inicijativa za smenu aktuelne vlade, koju su podneli GP URA Dritana Abazovića i deo opozicionih stranaka.

Ovo je pre svega i test za to da li koncept manjinske vlade koju su, kako kažu, predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu.

“Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje poverenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora rešiti”, navodi se u saopštenju.

Interpelacijom ministara, kako navode, u stvari se i pokazalo da ova vlada nema podršku poslanika u parlamentu i to ne zbog pokreta URA.

“Stoga se ne možemo da pravimo da se ništa ne događa i da procesi nisu blokirani. Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status kvo“, kažu iz tog pokreta.

Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima.

“I nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome ponašati odgovorno i podržati takav koncept”, zaključili su iz te partije.

Inicijativa je usledila nakon što je koalicija "Crno na belo" zatražila formiranje manjinske vlade koju neće činiti Demokratska partija socijalista i Demokratski front.

Inicijativa je validna ako je potpiše 27 poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: