Crna Gora izručila Rusiji osumnjičenog za veliku proneveru

Crna Gora izručila je Rusiji ruskog državljanina Nikolaja Kajmakčija, pripadnika kriminalne grupe, optuženog za proneveru million dolara iz federalnog budžeta.

Izvor: B92

Petak, 14.01.2022.

12:28

Crna Gora izručila Rusiji osumnjičenog za veliku proneveru
Mehaniq/Depositphotos/Ilustracija

"Nikolaj Kajmakči, optužen za proneveru velikih razmera, izručen je iz Crne Gore. Danas je na aerodromu u Podgorici predat pripadnicima ministarstva unutrašnjih poslova i ruskoj federalnoj kaznenoj službi kako bi bio prebačen u Moskvu”, rekla je Irina Volk za Tass.

Kajmakči je osumnjičen da je dostavljao fiktivna dokumenta o finansijskom i ekonomskom rezultatima brojnih kompanija u Rostovu na Donu, čime im je omogućio da dobiju povraćaj PDV iz federalnog budžeta ukupne vrednosti oko million dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: