Odlučili: Nove mere od ponedeljka

U Hrvatskoj se od ponedeljka uvode nove protivepidemijske mere, najavio je šef Nacionalnog kriznog štaba, ministar Davor Božinović.

Izvor: B92, index.hr

Petak, 07.01.2022.

15:38

Odlučili: Nove mere od ponedeljka
EPA-EFE/ TSIKAS

"U intenzivnom smo kontaktu sa našim štabom. Došli smo do nekih rešenja koja stupaju na snagu u ponedeljak. Videćemo koliki će biti pritisak na sistem. Ali i dalje pratimo sve što se objavi i u zavisnosti od toga možemo ranije da menjamo odluke", kazao je Božinović.

"Što se tiče konkretnih stvari, zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Okupljanja sa EU digitalnim potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom sa preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije", rekao je Božinović.

Privatne svečanosti ograničavaju se na 20, ne na 30 kao do sada.

"Izuzetak su privatne svećanosti s kovid potvrdama, tu može biti do 50 ljudi", rekao je.

"Što se tiče ugostitelja, više će se kontrolisati stanje u objektima i pridržavanje mera", rekao je Božinović.

Ograničava se broj publike na sportskim takmičenjima.

"Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno je 20 odsto tribine. Na otvorenom je taj broj 40 odsto", rekao je.

Maske će biti obavezne u crkvama, bioskopima, muzejima...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: