Ponedeljak, 27.12.2021.

12:02

"Cilj je jasan: Moramo sve vakcinisati"

Belgijski premijer Aleksander de Kro razmatra uvođenje obavezne vakcinacije, potvrdio je u intervjuu za novine Zondag objavljene preko božićnog vikenda.

Izvor: B92, index.hr

Tanjug/AP Photo/Ted S. Warren

Socijalisti koji su u De Kroovoj vladi ranije su zatražili uvođenje obavezne vakcinacije, ali je premijer takav potez opisao kao "političku lenjost".

Ali izgleda da liberalni premijer Belgije razmišlja o tome da se predomisli, piše Politiko. Kaže da ga je situacija na jedinicama intenzivne njege navela na razmišljanje o obaveznoj vakcinaciji.

"Cilj je jasan, moramo sve vakcinisati!"

"Uticaj relativno male grupe ljudi na naše zdravstvo je prevelik. Ne možemo da dozvolimo da se to dogodi. Kejni, britanski ekonomist, jednom je rekao 'Kad se činjenice promene, ja se predomislim'. Dobri argumenti me mogu uveriti", rekao je De Kro.

"Cilj je jasan: moramo sve vakcinisati. Ako obavezna vakcinacija može pomoći, onda bih to želeo da razmotrim. Ali upozoravam, vlada ne može sama da donese takvu odluku, ta rasprava se mora održati u parlamentu", rekao je premijer.

U Belgiji je broj pacijenata hospitalizovanih u nedelju pao ispod 2.000 prvi put od početka novembra. Belgijske vlasti očekuju da će broj hospitalizovanih opet porasti zbog pojave omikrona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: