Još 1.359 novozaraženih, preminule 34 osobe

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je za 24 sata registrovano još 1.359 novozaraženih od koronavirusa.

Izvor: B92

Sreda, 15.12.2021.

15:00

Još 1.359 novozaraženih, preminule 34 osobe
Foto: EPA-EFE/Giuseppe Lami

Preminule su 34 osobe.

Na respiratorima se nalaze 144 pacijenta. Iako broj zaraženih u Srbiji ne raste, predstojeći period praznika i okupljanja zabrinjava lekare. Stručnjaci poručuju da je vakcina jedini način da se zaštitimo od virusa, ali i da se izbegnu teže kliničke slike. To potvrđuje i podatak da u bolnicama uglavnom završavaju nevakcinisani, a neretko se dešava da mladi ljudi razvijaju teže oblike bolesti, a da, takođe, nisu vakicinisani.

Osim toga, lekari upozoravaju da će se sa praznicima povećati i broj zaraženih, a da se uskoro očekuje i pojava omikron soja, što može zakomplikovati epidemiološku situaciju. Zbog toga apeluju na građane da poštuju mere koje su na snazi i da se ne opuštaju.

Vest koja je obeležila današnji dan svakako je i infromacija da se u Srbiju stigao lek protiv koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: