Uhapšeno 19 osoba zbog trgovine drogom

U velikoj zajedničkoj akciji MUP-a Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapšena je organizovana kriminalna grupa.

Izvor: B92

Sreda, 08.12.2021.

12:05

Uhapšeno 19 osoba zbog trgovine drogom
Ilustracija: Depositphotos/dechevm

Oni se sumnjiče da su duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Nemačku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova grupa od 19 osoba sumnjiči se da je vršila međunarodno krijumčarenje droge i oružja, na način da su pripadnici grupe delovali u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da su pretresi izvršeni na 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada, kao i da je slobode lišeno 19 osoba.

Istragu sprovodi Tužilaštvo BiH, a saradnja je ostvarena i sa strukturama Evropola i EU.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona iz BiH, zemalja regiona i EU s ciljem da se otkriju i procesuiraju pripadnici organizovanih grupa narko-kriminala koje deluju na području Banjaluke, Gradiške i drugih gradova u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: