Profesor FDU otkrio: Sam fakultet je predložio Suzanu Vasiljević za članicu Saveta

Reditelj i profesor FDU Darko Bajić rekao je da je za članicu Saveta tog fakulteta sam FDP predložio savetnicu predsednika Srbije Suzanu Vasiljević.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot TV Prva
Screenshot TV Prva

On je pojasnio kako je došlo do izbora u tom telu fakulteta, govoreći da su odlučili da dopune Savet članovima kako ne bi "manjina vladala većinom".

"Da bi to rešili pričali smo da bi bilo dobro da se dopuni onim članovima koje Vlada predloži. Rekao sam - hajde mi da predložimo ko bi mogao da nam pomogne, da Vlada ne razmišlja. Da li smo mogućnost dekanu da sam pronađe, imali smo širi izbor predloga u kome su bili alumni ili oni koji mogu da pomognu. Bilo je desetak predloga, bila je i Suzana Vasiljević, neki od naših bivših studenata su odbili jer nisu mogli da stignu", rekao je Bajić.

On je upitao i kako jedna osoba može da cenzuriše ceo fakultet.

"Pogledajte koliko je tu velikih autora koji su se dokazali, teško ćete doći do toga da neko može da cenzuriše. I o tom Baljkovom upozorenju moramo da razmišljamo. Svesni smo da u kinematografiji dolazi to takvih situacija i moramo da se borimo. Ja sam uvek bio za to da tu budu ljudi iz branše, Filmski centar Srbije je kuća umetnika, moramo da imamo potpunu autonomiju i slobodu izraza i razmišljanja. Film uči gledaoce da mogu i smeju da izražavaju svoje mišljenje“, rekao je Baljak za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu