Šta će Putin da ponudi Bajdenu?

Ruski i američki predsednici, Vladimir Putin i Džo Bajden, imaće danas virtuelni samit gde će govoriti o brojnim aktuelnim pitanjima.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

08:13

Šta će Putin da ponudi Bajdenu?
Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Putin planira da na sastanku predloži uzajamne bezbednosne garancije. Peskov je takođe dodao da će glavna tema biti sigurnost Rusije i NATO.

Putin je nedavno pozvao NATO da prekine sa širenjem na istok, zatraživši od zapadnog saveza pisanu garanciju. Rusija je zauvrat spremna savezu ponudi sopstvene garanacije jamstva, rekao je šef ruske države.

"Sigurnosne garancije, naravno, ne mogu da budu jednostrane", rekao je Peskov, a navodi agencija Interfaks.

Prema najavama iz Kremlja, video sastanak američkog i ruskog predsednika trebalo bi da počne oko 17 časova po srednjoevropskom vremenu i očekuje se da će trajati do večeri.

U središtu razgovora biće pojačane napetosti oko Ukrajine. SAD optužuje Rusiju da gomila granice na granici s Ukrajinom, što je u zapadnom savezu podstaklo sumnju da planira invaziju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: