"Milorad Dodik će za manje od godinu dana biti politička prošlost"

Branislav Borenović izjavio je da će Dodik, bilo da bojkotuje izbore sledeće godine ili na njih izađe, za manje od godinu dana postati "politička prošlost".

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

14:26

Ilustracija: Deposit photo/Ale mi

"Bojkotovao izbore ili ne, potpuno je svejedno, Dodik će svakako za manje od godinu dana izgubiti izbore i biti politička prošlost", kazao je Borenović, saopšteno je iz Borenovićeve stranke PDP.

On je ocenio da će "odlazak SNSD-a sa vlasti, a Dodikov u političku penziju, biti spas za Republiku Srpsku".

"Konačno ćemo dobiti priliku da RS postane bolji deo ovog dela Evrope, za šta imamo sve potencijale, da domaći i strani investitori ulažu, a ljudi ostaju u svojoj zemlji, lepo žive i rade", kazao je predsednik PDP-a.

Prema njegovim rečima, u Dodikovoj "pretnji" da će bojkotovati izbore simptomatične su dve stvari.

"Spominje bojkot ukoliko se u izbore budu mešali 'neki stranci', a on je oduvek najbolje sarađivao s njima. Bio je miljenik Medlin Olbrajt, pa prijatelj Pedija Ešdauna i Grejma Deja, sa kojim je smenjivao srpske političke funkcionere, da bi ga nagradio pozicijom u svom kabinetu nakon odlaska iz OHR-a", naveo je Borenović.

Osim toga, kazao je, SNSD već u kontinuitetu prati polititiku HDZ BiH, odustaje od dogovorenih principa stranaka iz Republike Srpske o izboru članova Predsedništva BiH i redovno zagovara hrvatske, a ne srpske interese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: