Mađarska: Sprečen pokušaj ilelagalnog prelaska 12 migranata

Policija na rumunsko - mađarskom graničnom prelazu "Nadlac II" sprečila 12 migranata iz Avganistana koji su pokušali da ilegalno pređu u Mađarsku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2021.

10:43

Mađarska: Sprečen pokušaj ilelagalnog prelaska 12 migranata
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija

U saopštenju policije navodi se da je kamionom upravljao turski državljanin, koji je, prema tovarnoj dokumentaciji, prevozio obuću za jednu švajcarsku kompaniju, preneo je Adjerpres.

"Posle detaljne kontrole prevoznog sredstva, otkriveno je dvanaest stranih državljana, skrivenih među prevezenom robom. Oni su preuzeti i odvedeni u stanicu na ispitivanje.

Granična policija je nakon uviđaja utvrdila da se radi o državljanima Avganistana starosti između 13 i 27 godina, od kojih su većina tražioci azila u Rumuniji", navodi se u saopštenju granične policije grada Arada.

Graničari nastavljaju istragu kako bi utvrdili da li je vozač bio saučesnik u pokušaju ilegalnog prelaska, a migranti će se suočiti sa krivičnim prijavama zbog pokušaja ilegalnog prelaska državne granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: