Kurtijev novi debakl

Aljbin Kurti prema prvim informacijama izgubio Đakovicu jer na polovini obrađenog uzorka vidi se da je Adrian Đini dobio 62 odsto glasova, a Mimoza Kusari 38.

Izvor: B92
Podeli
 EPA/VALDRIN XHEMAJ
EPA/VALDRIN XHEMAJ

U neizvesnoj trci za gradonačelnika Prištine za sada vodi kandidat Demokratskog saveza Kosova Peprerim Rama, a predsednik te stranke proglasio je pobedu u tom gradu.

Kako je saopštio CIK, na osnovu 76 odsto prebrojanih glasova, Rama je dobio 30.211 ili 51,1 odsto od ukupnog broja izašlih na izbore u Prištini.

Njegov protivkandidat iz Samoopredeljenja i doskorašnji ministar zdravlja u kosovskoj vladi Arben Vitija za sada ima 28.905 glasova, odnosno 48,9 odsto glasova izašlih na birališta.

Stranka premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija Pokret Samoopredeljenje imaće gradonačelnike u samo četiri opštine na tzv. Kosovu.

Samoopredeljenje je odnelo pobedu u Gnjilanu, Kamenici, Podujevu i Štimlju, a u drugom krugu lokalnih izbora na tzv. Kosovu kandidati te stranke poraženi su u osam opština.

Kurtijeva stranka je, prema podacima na zvaničnom sajtu CIK, izgubila u Prištini, Prizrenu, Đakovici, Kačaniku, Orahovcu, Vitini, Kosovu Polju i Obiliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu