Podignuta optužnica protiv vrha Kavačkog klana – Kašćelan, Zvicer i drugi

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Slobodana Kašćelana i drugih, piše podgorički portal Dan pozivajući se na svoja saznanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.10.2021.

16:20

Podignuta optužnica protiv vrha Kavačkog klana – Kašćelan, Zvicer i drugi
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Njima se na teret stavlja: stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, teško ubistvo putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom su obuhvaćeni visokopozicionirani članovi Kavačkog klana i to: Kašćelan, Miloš Radonjić, Radoje Zvicer, V. V., D. P., K. M., Z. K., R. Ž., M. V., D. K., S. J., Z. P., M. K. i A. D.

Optužnica je danas dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljim razmatranjem odlučivati o njoj.

Podseća se da je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije odmah nakon hapšenja ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su lišeni slobode u istoj akciji.

Nakon toga, samo dan kasnije vođi Kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donelo vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku sudije Bašovića da se ova grupa brani sa slobode.

Nakon toga neki od osumnjičenih su u bekstvu.

U akciji policije, tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati, i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih dela.

Podsećaju i da je u medijima ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa nestankom, ubistvima, određenih osoba koje su označene kao saradnici Škaljarskog klana.

Za ovu grupu Kavčana navođeno je da je sarađivala sa Veljkom Belivukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: